Dynamisch organische beelden van Jan Pijpker

‘De tweeling’, albast, 2017 – particulier bezit

Data

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020

Openingstijden

13:00 – 17:00 uur

Locatie

Eemstraat 7, 3522 SN, Utrecht
(Stichting Hapsis Utrecht, Praktijk Leander Tijdhof)

Toegang

Gratis. Doneren door overschrijving wordt gewaardeerd.

Aanwezigheid kunstenaar

Zondag 29 maart is Jan Pijpker zelf aanwezig tijdens zijn expositie.

Jan Pijpker

Op de foto boven staat één van de (inmiddels verkochte) recente werken in albast van kunstenaar Jan Pijpker (1951). Zijn organische kunstwerken van steen zijn sterk verbonden met de omliggende ruimte waarmee ze naast de organiek een extra dynamiek krijgen. Meer recente beelden van Jan zijn hier en hier te vinden. Jan Pijpker is de maker van het logo van Stichting Hapsis Utrecht en van het beeld van het Kennisweb haptonomie. De kunstenaar heeft van oorsprong een technische opleiding. Daarnaast volgde hij de opleidingen Genezend Tekenen en Mandala Tekenen. Sinds eind jaren tachtig geeft hij cursus in mandala tekenen. Geleidelijk aan ervoer Jan Pijpker deze vorm als te beperkt. Zodoende ging hij op zoek en volgde diverse cursussen op spiritueel gebied. Jan kwam in aanraking met verschillende vormen van tekenen die in diverse culturen van oudsher bestaan en werd hierin geschoold.

Contact

Stichting Hapsis Utrecht via e-mail KcHaptonomie@gmail.com en telefoon 06-16022909. Gebruik van e-mail heeft de voorkeur.